Dječji krevetići – Odmor i veselje!

S obzirom da dijete brzo raste, a samim tim povećavaju se i njegove potrebe, imajte to na umu i predvidite određene potrebe djeteta te ostavite prostora kako bi kasnije što lakše unijeli promjene.

Ako je soba mala ili ako je predviđena za dvoje ili više djece, manjak prostora riješite uporabom kreveta na kat.

Osim što ste uštedjeli na prostoru, djeci ste donijeli i dodatno veselje jer ona obožavaju takvu vrstu kreveta koje vrlo često koriste i za igru.

Ako više djece dijeli sobu u kojoj ima dovoljno mjesta, krevete možete složiti paralelno jedan pokraj drugoga s minimalnim razmakom od 60 cm ili pak u obliku slova “L“.

Preporuka je da krevet za dijete bude minimalnih dimenzija: 90 centimetara širine i 200 centimetara dužine. Ukoliko ste u mogućnosti zbog većeg prostora preporučamo krevet dimenzija 140 x 200 centimetara. Ukoliko uzmete jednu od predloženih dimenzija, krevet vašeg djeteta bit će dugovječan, što praktično znači da ćete tijekom narednih godina mijenjati samo madrace koji su potrošna stavka. Zbog toga i preporučamo da se ovakvi kreveti rade od punog drva jer jamče kvalitetu i trajnost.

Svi predloženi kreveti mogu se restaurirati i to na način da se promjeni boja, ili čak promjeni uzglavlje, a sve u skladu s Vašim ili željama Vaše djece.

Dječji ormari

Ormari u dječjoj sobi uglavnom izrađeni su da budu u funkciji za jedno dijete. Potrebno je veličinu ormara prilagoditi broju djece u sobi, ali i prostoru. Ormari za dječju sobu izrađeni po mjeri, sasvim sigurno mogu zadovoljiti sve potrebe djece s obzirom na njihovu odjeću, bilo da se radi o policama ili dijelu za vješanje odjeće.

Važno, kao savjet!

Pri izradi ormara za dječju sobu obratite pozornost za dio u ormaru u koji ćete spremati, „ne sezonsku“ robu. Taj dio se redovito nalazi na gornjem dijelu ormara i može se staviti kao polica ili kao zatvoreni posebno izdvojeni dio.

Radni ili pisaći stol

Dječja soba - radni stol

Radni ili pisaći stol je važan koliko i sama dječja soba.

Radni stol neka bude funkcionalan, pregledan, prostran, sa dovoljno pretinaca. Neka bude matirane teksture kako bi se izbjegla refleksija svjetlosti, dobro osvijetljen, svijetlih boja bez šara i pruga koje odvlače pozornost i umaraju.

Savjet majstora!

Optimalna duljina radnog stola bez računala je 100 cm, a s računalom 140 cm, a dubina 70cm.

Ako u sobi boravi dvoje djece i trebate dva stola, najbolje rješenje je da ih postavite paralelno jedan uz drugi ili pod kutom od 90°.

Police, ormarići i ladice

Polica, ladica i ormarića nikada dosta u dječjoj sobi, a idealne su za popunu slobodnih prostora dajući istovremeno i mogućnosti i kao dekorativni, ali i funkcionalni elementi. Njihova funkcionalnost se upotpunjuje činjenicom, da su to vrlo praktični elementi kojima iskorištavamo svaki dio slobodnog prostora u sobi Vašeg djeteta – na radost i zadovoljstvo Vašeg potomka.

U dječjoj sobi važan dio su i boje, koje sigurno doprinose da soba izgleda drugačije i posebno. Za vas smo osigurali veliki spektar kvalitetnih boja kojima možete ispuniti svaku želju svog djeteta. Soba postaje mjesto kao iz bajke!

Neka svaka soba bude kao iz bajke!

Škrinja za igračke

Od malena svatko dijete zamišlja da ima svoju škrinju sa blagom, sada kod uređenja soba imate na raspolaganju beskonačno mogućnosti učiniti i ponekim detaljem dječju sobu još posebnijom.

Zato preporučamo da obavezno kod planiranja dječje sobe stavite i „škrinju“ za igračke koja će biti funkcionalna i posebna te dati potpuni doživljaj svakom djetetu da ima nešto drugačije, čarobno! Djeca će sigurno sa većim interesom i željom spremati svoje igračke jer će škrinjica sigurno biti dobar povod za to!

Ručno izrađena škrinja, može imati police, ogledalo, skrivena vrata, naravno sve ovisi o veličini i obliku. Sigurno će postati važan dio u sobi Vašeg djeteta!

Škrinja za igračke

Upitajte svoju djecu

Želite li čarobnu škrinju kao iz bajke? – i vidjet ćete zadovoljni osmjeh na licu svojeg djeteta.

Važno!

Postoji mogućnost nadogradnje već postojeće sobe vašeg djeteta. Uz inovativna rješenja i vješte ruke naših majstora, učinit ćemo sobu posebnom!

 

KAKO DOBITI NOVU SOBU ZA TINEJĐERA?

Dodavanjem sličnog namještaja i preinakom postojećeg uvijek možete nadograđivati sobu svog djeteta ovisno o njegovim potrebama, dobi i naravno trendovima, ali i bojama.

Tu je velika prednost namještaja izrađenog po mjeri koji Vam mi nudimo. Možemo ga prilagoditi u svakome trenutku!

 

Tako da uvijek možete biti sigurni kada vidite ime STOLARIJA LACKOVIĆ, da ono znači KVALITETU, STIL I VRIJEDNOST za više generacija!