Namještaj birajte prije svega prema funkcionalnosti, načinu i svrsi korištenja, a zatim prema veličini dnevne sobe.

Dnevni boravak može služiti isključivo za odmor, obiteljsko okupljanje, druženje s prijateljima, ali ovisno o vašim potrebama tu možete namjestiti i blagovaonicu, radni kutak ili mali dječji kutak za igru.

 

DOBRO NAMJEŠTEN BORAVAK JE ONAJ KOJI ISPUNJAVA SVE VAŠE POTREBE

U manjim domovima dnevni je boravak često multifunkcionalan.

Za multifunkcionalne dnevne sobe najbolje je odabrati otporan i robustan namještaj, koji je izrađen od materijala pogodnih za jednostavno održavanje i čišćenje. To se posebice odnosi na obitelji s malom djecom ili većim brojem članova, dok si samci ili bračni parovi bez djece mogu priuštiti i osjetljivije komade namještaja.

 

Stol u dnevnom boravku

Dnevni boravak mnogima služi i kao blagovaonica. Izaberite stol koji se može sklapati kako bi zauzimao što manje mjesta, a po potrebi zadovoljio i veće društvo ili masivni stol koji će vašem dnevnom boravku dati dojam raskoši i gracioznosti. Obiteljski stol je mjesto u kući oko kojeg se obitelj najviše okuplja, te je kao takav uvijek do sada ima posebno mjesto u svakoj obitelji. Bilo da se radi o objedima, slavljima, dogovoru ili nekoj zabavi obiteljski stol je sigurno dio namještaja koji se najviše koristi i njime se služe svi članovi obitelji. Izrada po mjeri sigurno će biti odgovor ukoliko želite taj važan dio namještaja učiniti čvrstim, funkcionalnim i prilagođenim svakom prostoru i veličini obitelji.

 

Stolić

Stolići spadaju u legendu namještaja svakog dnevnog boravka. Nazivaju se još i stolić za kavu, stolić za dnevni boravak, klub stolić i slično. Stolić ima funkciju da se na njega odlože sitnice dok sjedimo na garnituri za sjedenje. Stolić može biti različitih oblika i dimenzija, ovisno o Vašim željama.

Regal

Regal je standardni dio namještaja svakog dnevnog boravka. U regalu čuvamo različite predmete, na njemu držimo TV, možemo napraviti i biblioteku, mini bar i još mnogo toga. Regali su uglavnom postavljeni nasuprot garnitura za sjedenje, a mogu biti minimalni ili pak prekrivati cijelu površinu.

 

Vitrina

Kao i regali vitrine se mogu sastojati iz nekoliko dijelova, koji će i diktirati njenu uporabu. Može imati stakleni dio za izlaganje porculanskih servisa i kristalnih čaša, pa sve do zatvorenih dijelova sa vratašcima i ladicama u koje redovito stavljamo stvari koje svakodnevno koristi cijela obitelj od dokumenata do starih slika. One mogu biti stilske, tradicionalne ali i vrlo moderne koje sa raznim vrstama drveta i boja mogu biti pravo remek djelo i ponos domaćina.

Komoda

Komoda s nekoliko ladica idealna je za čuvanje rublja i ostalih intimnijih stvari. Komoda često zna poslužiti i kao stalak za TV. Redovito se radi u skladu sa regalom ili vitrinom s kojim čini cjelinu u dnevnom boravku.