Ulazna vrata – Ulaz u našu intimu!

Ulazna vrata doma mjesto je na kojem završava ubrzana vanjska divljina i prolaskom kroz njih ulazimo u svoj mali privatni svijet u kojem sami određujemo ritam življenja. Zato moraju biti čvrsta i trajna –  KVALITETNA!.

Ulazna vrata i prozori od masiva su prva stvari koju mnogi zapažaju na Vašem domu i kao takva prva govore o Vama kao osobi.

Današnje tržište preplavljeno je svakojakim vrstama ulaznih, sobnih vrata i prozora po mjeri. Međutim kako, osim po cijeni, razlikovati kvalitetna vrata ili prozor od svakovrsnih vrata i prozora?

Drvena ulazna vrata i drveni prozori su zasigurno jedan od najstarijih stolarskih proizvoda. Majstori stolari su kroz povijest imali dovoljno vremena upotpuniti svoje znanje o drvetu, kako ga ukrotiti i oblikovati u nešto poput drvenih vrata ili prozora. Ulazna vrata su uglavnom od punog drva.

Sobna vrata  – Ukras u svakom domu!

Sobna vrata ne moraju biti samo barijera koja odjeljuje, naprotiv kod njihovog stvaranja treba težiti tome da postanu ukras Vašeg doma.

Suvremena sobna vrata su konstrukcijski bitno različita od ulaznih vrata izrađenih u cijelosti od masiva i za njihovu izradu postoji novi skup pravila struke koja jamče njihovu dugotrajnu i pouzdanu uporabu.

Kao osnovno pravilo opet se nameće pravilan izbor materijala za izradu.

Vrata izrađena po mjeri redovito se postavljaju sa drvenim dovratnikom koji može biti običan ili futer štok. Futer štok, kao jedan od oblika dovratnika, u cijelosti oblači svijetli otvor zida i time daje posebno upečatljiv dojam okolini. Mi smo u mogućnosti izraditi dovratnike po mjeri svih potrebnih dimenzija, bez ikakvih ograničenja. Kod sobnih vrata je okvir od jelovine ili smreke na koje se lijepi MDF ploča koje se oplemenjuje furnirom.

Bitna je kvalitetna montaža da se vrata dobro otvaraju i zatvaraju.

Ručno izrađena sobna ili vanjska vrata namijenjena su onima koji nisu spremni raditi bilo kakve kompromise u pogledu kvalitete ili izgleda. Naprotiv, spremni su realizirati u svome domu izvorni izgled i prirodnu ljepotu drvenog goda.

Sve vrste vrata i prozora izrađujemo po mjeri vašeg prostora i isključivo po narudžbi!