Preporučljiva visina i širini kreveta!

mbann-spavace-sobe

Kad je riječ o visini kreveta, niži kreveti visine od 30 do 35 centimetara ponekad estetski izgledaju privlačniji, ali su zapravo manje praktični jer treba voditi računa o sjedenju i ustajanju s takvog kreveta, pogotovo visoki i stariji ljudi koji to teže obavljaju nego s onog klasičnog od 45 – 50  centimetra visine. Također, uvijek je bolje uzeti malo širi krevet za jednu osobu, a ne onaj najuži od 80 centimetara, a bračni krevet ne uži od 160 centimetra.

Važno!

Rijetko obraćamo pozornost na nosivost kreveta i njegovu izdržljivost. Upravo je to vrlo važna stavka koja pokazuje kvalitetu izrade i njegovu dugovječnost. Čvrst krevet, bez klimanja daje osjećaj sigurnosti i povećava udobnost.

 

Podnice, važan dio kreveta

Čvrst i stabilan krevet za spavanje znači da nema previše vibracija. Kreveti za spavanje koji su dimenzijom prilagođeni podnici i madracu znače stabilnost i zbog toga uvijek pazite da su dimenzije podnica, madraca i kreveta za spavanje usklađene. Ovisno o tipu kreveta izrađujemo drvene podnice prema vašim zahtjevima i prilagođavamo ih vašim starim krevetima ili usklađujemo novim.

POSEBNO OBRATITE POZORNOST!

Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podnice, a jedno od toga je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci sa oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu. Kod madraca od lateksa i madraca sa džepastim oprugama, zbog strukture madraca, obavezna je letvičasta podloga gušćih rasporeda letvica.

 

Podnice