Vaše VELIČANSTVO  KREVET!

To je najvažniji komad namještaja u stanu jer na njemu provedemo i do 1/3 svog života! Pri odabiru kreveta, jedna od najvažnijih i najpoželjnijih karakteristika je higijena kreveta na kojem spavate. Zato je drvo najpoželjniji materijal za izradu kreveta; lako se održava, pozitivno utječe na vaše zdravlje te je privlačnog izgleda. Drvo kao materijal može biti upotrijebljeno i na vrlo ležeran, ali trendovski način. Povratak prirodi je hit, a uzglavlje izvedeno od letvi u sirovom ili lakiranom drvetu bit će idealno za toplu atmosferu sobe i naravno Vaš dobar osjećaj. Bilo da se radi o klasičnom, modernom ili rustikalnom stilu, drveni krevet u spavaćoj sobi će dominirati. Kad se obogati pravilno odabranim posteljinama i navlakama, osjećaj ugode je neizostavan. Drvo kao materijal je pogodno i za eksperimente u dizajnu koji će biti pogodni od stanova, kuća pa sve do kuće za odmor.

Preporučljiva visina i širini kreveta!

Kad je riječ o visini kreveta, niži kreveti visine od 30 do 35 centimetara ponekad estetski izgledaju privlačniji, ali su zapravo manje praktični jer treba voditi računa o sjedenju i ustajanju s takvog kreveta. Pogotovo je visokim i starijim ljudima teže ustati s nižeg nego s onog klasičnog kreveta visine od 45-50 centimetra. Također, uvijek je bolje uzeti malo širi krevet za jednu osobu, a ne onaj najuži od 80 centimetara. Bračni krevet ne smije biti uži od 160 centimetra.

mbann-spavace-sobe.jpg

Važno!

Rijetko obraćamo pozornost na nosivost kreveta i njegovu izdržljivost. Upravo je to vrlo važna stavka koja pokazuje kvalitetu izrade i njegovu dugovječnost. Čvrst krevet, bez klimanja daje osjećaj sigurnosti i povećava udobnost.

Podnice, važan dio kreveta

Čvrst i stabilan krevet za spavanje znači da nema previše vibracija. Kreveti za spavanje koji su dimenzijom prilagođeni podnici i madracu znače stabilnost i zbog toga uvijek pazite da su dimenzije podnica, madraca i kreveta za spavanje usklađene. Ovisno o tipu kreveta izrađujemo drvene podnice prema vašim zahtjevima i prilagođavamo ih vašim starim krevetima ili usklađujemo novim.

POSEBNO OBRATITE POZORNOST!

Postoje određena pravila kombiniranja madraca i podnice. Sasvim sigurno važno je da madraci od pjene i lateksa obavezno moraju imati letvičastu podlogu, dok madraci sa oprugama mogu biti postavljeni i na punu podlogu. Kod madraca od lateksa i madraca sa džepastim oprugama, zbog strukture madraca, obavezna je letvičasta podloga gušćih rasporeda letvica.

Noćni ormarići – Dio namještaja bez kojeg ne možete!

Neizostavni dio svake spavaće sobe su noćni ormarići, koji su vrlo praktično i estetsko rješenje te izvrsna nadopuna svakom krevetu, bilo da se radi o bračnom ili krevetu za jednu osobu. U funkcionalnom smislu većinom služe za noćne svjetiljke, budilice, te knjige koje redovito čitamo prije spavanja. Njihova veličina i oblik u skladu su s krevetom, također prema boji i vrsti materijala, te uvijek i u skladu sa ostalim dijelovima namještaja u sobi. Uglavnom ima jednu do dvije ladice, no prema potrebi mogu se napraviti kao police ili kombinacija police i ladica, ovisno o želji naručitelja. Kako god, vrlo su zahvalni dijelovi sobe, koji daju posebnost svakom krevetu i u estetskom i u funkcionalnom smislu.

ORMARI – NAJFUNKCIONALNIJI DIJELOVI NAMJEŠTAJA U KUĆI!

Jeste li razmišljali o neograničenim potencijalima koje mogu imati vaši ormari? Ormari kao vrlo važan dio spavaće sobe birate prema funkcionalnosti i namjeni. Zatim prema veličini spavaće sobe. Također i sam izgled je bitan. Naravno, važno je i da je u skladu s ostalim namještajem u sobi. Redovito zbog malih spavaćih soba ne možete naći adekvatne ormare koji bi bili u skladu s ostalim namještajem, a istovremeno i funkcionalni za sve što vam je potrebno. Zato ormari napravljeni po mjeri imaju prednost, jer se, osim što ih je moguće smjestiti u prostor koji imate na raspolaganju i na taj način iskoristiti svaki centimetar, u skladu su s Vašim željama i ostalim namještajem u sobi. Često gledamo u raznim prilozima i filmovima ormare koji plijene pozornost svojim rasporedima i mogućnostima te priželjkujemo imati takav ili sličan ormar. No, ograničeni smo prostorom i financijskim sredstvima, a među ponuđenim gotovim ormarima ne vidimo ono što bi željeli, zbog veličine, boje ili modela (dizajna), i naravno odustajemo od našeg sna misleći da ga ne možemo ostvariti. Zato je najpraktičnije rješenje izraditi namještaj po mjeri, čime ćete uskladiti svoje želje i mogućnosti kako financijske tako i prostorne, a dobit ćete ono što želite i zaslužujete!

Za vas ćemo lako napraviti ormare koji će se savršeno uklapati u vaš životni prostor, bilo da se radi o želji za samostojećim ili ugradbenim ormarima sa velikim mogućnostima. Vaša želja i naša kreativnost, spretne ruke majstora dat će poseban doživljaj koji ste oduvijek tražili bilo da se radi o klasičnim ili ugradbenim ormarima. Različite elemente ormara moguće je kombinirati i na taj način ostvariti vlastitu viziju ali i dobiti baš ono što želite.

m-bann-garderobni-ormar.jpg

Klasični ormari – Kvaliteta Za Više Generacija!

Upotpunjuju svaki prostor, te uz noćne ormariće zaokružuju cjelinu vaše privatne oaze mira i opuštanja, dajući joj dodatnu toplinu. Bez obzira na veličinu, uvijek ih možemo izraditi identično prema kvaliteti i u skladu sa ostalim namještajem u sobi. Jednaki materijal, jednaki dizajn i isto drvo.

Ugradbeni ormari – Hit Modernog I Funkcionalnog Doma!

Najčešći proizvod namještaja po mjeri su ugradbeni ormari. Zbog mogućnosti prilagodbe bilo kojem prostoru, ugradbeni ormari pravi su hit. Na ugradbeni ormar najčešće se postavljaju klizna vrata, ali i klasična. Ugradbeni ormari mogu se postaviti u sve prostorije te se iz vaše posebne cijele sobe može napraviti ormar kao iz filmova!. Prednost ugradbenih ormara je to što su visoki jednako kao i prostorija, estetski su puno elegantniji, a funkcionalno maksimalno nude iskoristivost prostora.

U većim prostorima!

U većim stanovima, gdje tlocrtni raspored to dopušta, najbolje je organizirati prostor garderobe za smještaj ormara. Prednost garderobe je svakako njezina veličina i maksimalno iskorištavanje svakog raspoloživog prostora. Ako ovakva organizacija s garderobom nije moguća, preporučuju se ugradbeni ormari koji neće preopteretiti i prenatrpati spavaću sobu, nego će se utopiti u ravninu zida.

Korisno je znati!

Pravilo je da za jednu osobu potreban ormar dužine jedan metar u punoj visini. Kod ugradbenih ormara to je sigurno više prostora jer se protežu od stropa.

Komoda

Komoda nije nužno namještaj za spavaću sobu, ali ako imate dovoljno prostora, preporuka je da ju stavite. Ona može sigurno upotpuniti slobodni prostor u sobi, a može i biti odličan stalak za TV ili odlaganje slika ili intimnih stvari i uspomena.