Kuhinje – bilo kao zasebne prostorije ili spojene u jednu prostornu cjelinu sa blagovaonicom, mnogima je prva asocijacija na riječ „dom“.

Topli zalogaj, udobne stolice i miris svježe ispečenog kruha u funkcionalno opremljenom i lijepo osmišljenom prostoru čine ovaj dio stana samim srcem obiteljskog i društvenog života svih ukućana.

Raspored kuhinjskih elementa – Vaš odobir za idealnu kuhinju

U razgovoru s dizajnerima interijera, često ćete čuti izraz “radni trokut”. Pod tom frazom smatra se prostor kuhinje definiran smještajem hladnjaka, sudopera i štednjaka. Ako je taj “radni trokut” kompaktan i dobro posložen, uštedjet ćete na vremenu koje provodite u kuhinji te će vam ključni elementi u prostoriji vaše kuhinje biti nadohvat ruke. Ovaj koncept je usporedno sa napretkom dizajnerskih tehnika postajao sve fleksibilniji. Tako da dolazimo do 3 osnovna oblika kuhinje koje možemo sresti u kućanstvu. Naravno, budući da radimo po mjeri Vi uvijek možete iskombinirati i naći za sebe i svoj dom optimalni oblik.

L-oblik kuhinje je najtraženiji model kuhinjskog prostora na svijetu. Izvor njegove popularnosti možemo potražiti u činjenici da zahtijeva vrlo malo prostora, a nudi veliku učinkovitost i lakše snalaženje u prostoru. Ovaj plan se preporučuje u slučaju kada želimo inkorporirati kuhinju u ostatak stana tj. dnevni boravak i blagovaonicu.

Otok je zapravo element u središtu kuhinje ukomponiran u već postojeći L-OBLIK prostora. Najprikladniji je kada se radi o prostoru dimenzija cca. 3×3 metara i otvara se prema drugoj prostoriji. Praktičan savjet: opremite takvu kuhinju visokim barskim stolicama za casual večere ili usputne obroke.